Održan skup predstavnika kongresne industrije Srbije

У среду 09.06. у хотелу Crowne Plaza  Београд одржан је скуп представника конгресне индустрије Србије након дуже паузе изазване последицама пандемије Covid-19. Овај скуп био је прилика да се заједнички разговара о стању у конгресној индустрији, као и о могућностима за јачање капацитета наших струковних удружења у циљу бољег позиционирања на међународној мапи. 

Na samom skupu predstavljeni su i rezultati istraživanja prema raspoloživim podacima ICCA o zastupljenosti pojedinaca u upravnim odborima međunarodnih asocijacija. Zaključci sa diskusije ukazuju da postoji mnogo prostora za osnaživanje kapaciteta strukovnih udruženja i njihovih lidera za uključivanje u upravljačke strukture međunarodnih asocijacija, kao i kreiranje mehanizma za podršku lokalnim udruženjima koja pokazuju potencijal za rast. 

 Skupu su prisustvovali lideri eminentnih strukovnih udruženja i ambasadori kongresnog turizma, kao i predstavnici profesionalnih organizatora događaja i hotelske industrije.  Turistička organizacija Srbije i njen Kongresni biro bili su inicijatori skupa koji je podržan od strane udruženja hotelijera i restoratera Srbije - HORES, kao i domaćina skupa Hotela Crowne Plaza.