О Србији

Место сусрета Истока и Запада

Србија је вековима била раскрсница путева на којима су се сусретале разне цивилизације. Некада давно, то је било место сусрета Византијског и Римског царства. Савремена Србија развила се под утицајима Османског царства, али и под аустријским наслеђем, будући да су њени северни делови некада припадали Хабзбуршкој монархији. Као резултат толико утицаја током своје богате историје, српска култура је чудесан спој обичаја, утицаја и мултикултурализма у архитектури, гастрономији, музици и самом језику.

 Лична карта Србије

Површина: 88.509 км2
Cтановништво: 6.926.705 (2020)
Престоница: Београд (1.694.056 становника)
Валута: Динар (RSD)
Временска зона: CET (UTC+1)
Национални позивни број: +381Q
Интернет домен: .rs и .срб (ћирилички)

Зашто Србија

 Новo

 Са стилом

 Заокружено

 Приступачно

Kако до Србије?

 Авионом

Србија има три међународна аеродрома са редовним линијама за комерцијалне авио-компаније. Главни је београдски међународни аеродром Никола Тесла (BEG) са идеалном локацијом на раскрсници главних ваздушних путева са 37 авио-компанија које повезују главни град Србије са више од 60 дестинација широм Европе, Блиског Истока, Северне Африке и Сједињених Држава у редовном, чартер и теретном ваздушном саобраћају. Преостала два аеродрома су Константин Велики (INI) у Нишу и аеродром Морава (KVO) у Краљеву, чинећи дестинације попут Ниша, Врњачке Бање и Копаоника доступнијим међународним гостима.

 Аутобусом и аутомобилом

Делови европских међународних праваца Е-65, Е-70, Е-75 и Е-80 повезују све веће градове у Србији (Београд, Нови Сад, Суботица, Ниш ...). Београд лежи дуж путева Е-70 и Е-75 који повезују западну и северну Европу с једне и јужну и источну Европу с друге стране. Србија има 45.220 км путева, укључујући 950 км аутопутева.

 Железницом

Главни град Београд има редовне и директне железничке везе са главним градовима централне и источне Европе.

 Air Serbia

Air Serbia је национални авио-превозник Србије. Опслужује европске, медитеранске, блискоисточне и северноамеричке дестинације директно из свог седишта на београдском међународном аеродрому Никола Тесла. Поред њих, Air Serbia преко својих код-шер партнера нуди и далеке и међународне дестинације у Азији, Аустралији и Америци. Air Serbia је кључни део националне ваздухопловне инфраструктуре и има темељну улогу у развоју туризма Србије и економском расту земље.

Галерија

Novosti

Београд ће бити домаћин годишње конференције Европског удружења за филозофију науке 2023. године!

Конгресни биро Србије са поносом објављује да ће годиш...

Конгресна индустрија Србије спремна за нови почетак!

Конгресни биро Србије учествовао је на овогодишњем са...

Održan skup predstavnika kongresne industrije Srbije

У среду 09.06. у хотелу Crowne Plaza  Београд одржан је скуп п...